Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norsk-russisk miljømøte i Moskva

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen deltar på ministermøte i den norsk-russiske miljøvernkommisjonen i Moskva 19. februar. Han møter sin russiske kollega Dmitrij Kobylkin.

Tema for møtet er blant annet forurensningen fra smelteverket i Nikel på Kola-halvøya, samarbeid om helhetlig forvaltning av Barentshavet, felles sårbare og truede arter, miljøvernsamarbeid i grenseområdene og et nytt samarbeid om bekjempelse av marin forsøpling.

–Miljøsamarbeidet med Russland er viktig og har gitt mange gode resultater. Som naboland må Norge og Russland sammen løse en del miljøutfordringer. Forurensningen fra nikkelverket ved grensen er fremdeles et problem, og vi vil fortsette å ta opp dette med russisk side helt til det er løst, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Dette er det 20. møtet i den norsk-russiske miljøvernkommisjonen, og første gang Ola Elvestuen deltar på et kommisjonsmøte. De to ministrene har imidlertid møtt hverandre to ganger høsten 2018.

Journalister som ønsker å dekke møtet eller få en kommentar fra Ola Elvestuen, kan kontakte kommunikasjonsrådgiver Tone Hertzberg, mobil 91 19 13 13, mail the@kld.dep.no

 

 

Til toppen