Møte med Cameron

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Erna Solberg møtte i dag Storbritannias statsminister David Cameron i Downing Street nummer 10 i London.

Hovedtema for samtalen var morgendagens giverlandskonferansen for Syria som Norge tok initiativet til i september. Norge har gått sammen med Storbritannia, Kuwait, Tyskland og FN og invitert over 70 statsledere, FN-organisasjoner, frivillige organisasjoner og privat sektor til dette arrangementet i London.

De to statsministerens la i samtalene vekt på viktigheten av bred mobilisering for Syria og nabolandene og maksimal innsats fra alle kanter. - Konferansen vil fokusere spesielt på utdanning økonomiske muligheter, arbeid og beskyttelse, sa statsministeren etter møtet.

Statsminister Erna Solberg i samtale med statsminister David Cameron i London i forkant av giverlandskonferansen for Syria.
Statsminister Erna Solberg i samtale med statsminister David Cameron i London i forkant av giverlandskonferansen for Syria. Foto: Statsministerens kontor

Andre tema i samtalen mellom de to statsministrene var forberedelsene til NATO-toppmøtet i Warzawa i sommer, energi og energi sikkerhet, de pågående samtalene mellom EU og Storbritannia og den planlagte folkeavstemningen i Storbritannia om fortsatt medlemskap i EU.