Møte om Andøya flystasjon

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

I forbindelse med forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sitt besøk til Andøy i juni, ble det invitert til et informasjonsmøte i Forsvarsdepartementet. Hensikten med møtet var å legge frem beslutningsgrunnlaget for hvorfor Regjeringen har foreslått å legge ned Andøy flystasjon.

Politisk rådgiver Audun Halvorsen ønsker Andøyas ordfører og delegasjon velkommen til møte.
Politisk rådgiver Audun Halvorsen ønsker Andøyas ordfører og delegasjon velkommen til møte. Foto: Asgeir Spange Brekke, FD

Politisk rådgiver Audun Halvorsen understreket at Forsvarsdepartementet ønsker en så åpen kommunikasjon som mulig omkring beslutningen, og at dette møtet var et viktig ledd i dette. Han uttrykte stor forståelse for de utfordringer en nedleggelse vil gi for lokalsamfunnet, men at dette var en nødvendig beslutning for å styrke vår evne til å forsvare landet.

- Vi har en endret sikkerhetspolitisk situasjon og vi har et endret trusselbilde. Vi er nødt til å kunne beskytte våre baser slik at de også er operative i krise og krig. En delt løsning med base både på Andøya og på Evenes er ikke fagmilitært forsvarlig eller økonomisk bærekraftig, sier Audun Halvorsen.

På besøket hos Forsvarsdepartementet deltok (fra venstre) Kjell A. Johansen (Ap), Halvar Rønnerberg (FrP), ordfører Jonni H. Solsvik (H) og Odd E. Eilertsen fra Norges Offisersforbund (NOF).
På besøket hos Forsvarsdepartementet deltok (fra venstre) Kjell A. Johansen (Ap), Halvar Rønnerberg (FrP), ordfører Jonni H. Solsvik (H) og Odd E. Eilertsen fra Norges Offisersforbund (NOF). Foto: Asgeir Spange Brekke, FD

Forsvarsdepartementet avsluttet møtet med en invitasjon om raskest mulig å komme i konstruktiv dialog slik at man kunne legge best mulig planer både for Forsvaret og for lokalsamfunnet. Andøya flystasjon skal uansett bestå inntil man har fått på plass en ny løsning, og dette vil ta flere år.

Klikk her for å se presentasjonen som ble holdt på møtet.