Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Møte med miljøorganisasjonene om Trondheimskonferansen

Rapporten fra Naturpanelet (IPBES) som ble lagt fram nylig har et dystert budskap. 1 million arter står i fare for å dø ut. Samtidig sier rapporten at det ikke er for sent å ta tak i problemet. Fredag 28. juni inviterer klima- og miljøminister Ola Elvestuen miljøorganisasjonene til et møte i forkant av Trondheimskonferansen om naturmangfold  2. - 5. juli.

Elvestuen har invitert en rekke miljøvernministre til et høynivåmøte 2. juli for å diskutere et nytt globalt rammeverk for å ta vare på naturen. Norge ønsker å sette fart i dette arbeidet fram til naturtoppmøtet i Kunming, Kina i 2020.

Elvestuen vil orientere om hva ministrene skal diskutere og hvordan han ser for seg at møtet skal bidra i denne prosessen. Det blir anledning til å stille spørsmål.

Under Trondheimskonferansen vil Elvestuen også lede sitt første styremøte som president for UNEA, FNs miljøforsamling. På styremøtet deltar miljøvernministre eller andre representanter fra de ni landene som er valgt inn i styret, samt den nye sjefen for FN Miljø (UNEP), Inger Andersen fra Danmark. Hensikten med møtet er å diskutere hvordan UNEA kan bidra til at flere land trapper opp innsatsen mot global oppvarming, tap av naturmangfold, plastforsøpling og andre store miljøproblemer.

Elvestuen vil orientere også om dette arbeidet.

Tid: Fredag 28. juni kl 9.30 – 10.30. Møt opp i god tid for å få adgangskort.

Sted: Klima- og miljødepartementet, Kongens gate 20

Kontaktperson: Tone Hertzberg, 91 19 13 13 – mail [email protected]

Til toppen