Møtte engasjerte ungdommer fra Øvre Eiker

Mandag møtte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner 68 barn og ungdommer fra Øvre Eiker for å diskutere kommunereformen. – Det er morsomt å møte så engasjerte elever. De stilte gode spørsmål og hadde mye kunnskap om kommunereformen, sier Sanner.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner møtte elever fra Øvre Eiker.
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ble imponert over engasjementet elevene fra Øvre Eiker viste under møtet om kommunereformen. Foto: KMD

Elever ved samtlige skoler i Øvre Eiker fikk tidligere i vår i oppgave å lage et forslag til hvordan kommunen vil se ut om 15 år. Mandag fikk statsråden presentert noen av forslagene.

Skotselv barne- og ungdomsskole har for eksempel skapt nye Midtfylket kommune, med slagordet "jo flere hoder sammen, jo flere gode ideer".

- Den nye kommunen får en sterk økonomi, fordi den har samlet alle pengene til de gamle kommunene. Midtfylket får også mange nye arbeidsplasser, og folk kan bo i både bygd og by, forteller Margrethe Bakke (14) og Marte Sletten (14).

Elevene benyttet også anledningen til å stille statsråden spørsmål om kommunereformen. De lurte blant annet på hva skjer med alle ordførerne som blir til overs, hvilken skole de skal gå på etter sammenslåingen, og hvordan deres meninger kan påvirke reformen.

- Elevene hadde forberedt seg godt og stilte gode spørsmål. Det er viktig at de unge engasjerer seg. Deres stemmer må være med i debatten om hvordan vi skaper gode lokalsamfunn og velferdskommuner for fremtiden, sier Sanner.

Neste uke skal elevene presentere sine visjoner for Øvre Eiker i 2030 for kommunestyret. Ordfører Ann Sire Fjerdingstad lover at synspunktene deres skal bli hørt.

- Det er flott å se at Øvre Eiker involverer ungdommene i arbeidet med kommunereformen. Det er viktig at alle innbyggerne blir involvert i arbeidet, og kanskje spesielt ungdommene. Det er de som skal bo og arbeide i kommunene i fremtiden, sier Sanner. 

Se flere bilder på Flickr


Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen