Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

”Movement” beveger ”Visions of Norway” videre i 2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 4/00
Dato: 18. januar 1999.

”Movement” beveger ”Visions of Norway” videre i 2000

I dag åpner vandreutstillingen ”Movement” på Londons Design Museum, og setter dermed den norske satsingen i Storbritannia ”Visions of Norway” i full bevegelse inn i det nye årtusen. Peter Opsvik har gjennom sin filosofi og design oppnådd å skape produkter til vår fysiske og psykiske velvære. Han representerer norsk kultur og livskvalitet på en måte som vekker internasjonal interesse. I Storbritannia vandrer utstillingen videre til Lighthouse i Glasgow etter halvannen måned i London.

Design står på Visions-agendaen også i august når utstillingen ”Waves” kommer til Design-museet i London og viser ny norsk møbelkunst. I mellomtiden vil imidlertid vår-programmet fokusere på begivenheter som Nationaltheatrets besøk til Nottingham Playhouse med ”Rosmersholm” og ”Sult”, seminar om Vesaas og norsk samtidslitteratur i London og komposisjon- og kammermusikk-workshops for norske og britiske musikkstudenter, også i London.

Den norske satsingen i Storbritannia, ”Visions of Norway” er et resultat av ønsket om å styrke og utvide de nære norsk-britiske forbindelsene innen kultur, næringsliv og politikk. Satsingen startet i juni 1999 og vil forsette et godt stykke inn i 2000. Arrangementene foregår stort sett i London, Øst- og Nord-England og Skottland.

Lagt inn 18. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen
Til toppen