Utenriksministeren gratulerer vinneren av Munch-prisen

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Det er en glede for meg å gratulere billedkunstneren Camille Henrot med Edvard Munch Art Award 2015, sier utenriksminister Børge Brende.

Den franske billedkunstneren mottok prisen på 500 000 kroner på Munchmuseet lørdag 12. desember, der H M Dronning Sonja var til stede. Edvard Munch Art Award er støttet av Statoil, Stiftelsen «Edvard Munchs Atelier» og Utenriksdepartementet. Dette er første gang prisen deles ut.

Med etableringen av denne utmerkelsen ønsker Munchmuseet å markere Edvard Munchs historiske betydning, og bidra til å synliggjøre Norge som en relevant aktør på den internasjonale arenaen for samtidskunst. I tråd med Munchs påvirkning på senere generasjoner av kunstnere, skal utmerkelsen bidra til å fremme utviklingen av unge talenter innen billedkunstfeltet.

Camille Henrot (f. 1978) har de siste årene høstet stor anerkjennelse internasjonalt, blant annet på biennalen i Venezia i 2013 hvor hun vant pris for videoverket "Grosse Fatigue". I New York er hun aktuell på MoMA og med soloutstilling på Metro Pictures i Chelsea. Henrot arbeider innen ulike teknikker, blant annet foto, film, skulptur og maleri. Hun er født i Paris og bosatt i New York.

Les mer om prisen på The Edvard Munch Art Award som deles skal deles ut hvert annet år på datoen for Munchs fødselsdag den 12. desember.