"Munch 150" på kino i 30 land

Kinofilmen om jubileumsutstillingen "Munch 150" har 27. juni premiere på over 900 kinoer i mer enn 30 land.

Kinofilmen om jubileumsutstillingen "Munch 150" har 27. juni premiere på over 900 kinoer i mer enn 30 land. 

Den ferske kinofilmen om årets jubileumsutstilling «Munch 150» skal vekke nysgjerrighet og gi innsikt både til de som kanskje skal se utstillingen, de som allerede har sett den, og de som ikke har mulighet til å se den.

I Norge vises filmen i Oslo, Bergen og Trondheim. Internasjonalt vises filmen i Argentina, Australia, Canada, Chile, Costa Rica, Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Guatemala, Ungarn, India, Irland, Italia, Luxemburg, Malta, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Peru, Polen, Romania, Russland, Slovakia, Sverige, Sveits, Storbritannia og USA.

Bak filmen står det britiske filmselskapet Seventh Art Productions, med den prisbelønte filmskaperen Phil Grabsky som produsent og kunsthistoriker Tim Marlow som programleder. Selskapet er det samme som sørget for utsolgte visninger i Oslo for utstillingsfilmen «Leonardo Live» i 2012.

Edvard Munch: Selvportrett foran husveggen. © Munch Museum/ Munch-Ellingsen Group/ BONO, Oslo 2012
Edvard Munch: Selvportrett foran husveggen. © Munch Museum/ Munch-Ellingsen Group/ BONO, Oslo 2012 (© Munch Museum/ Munch-Ellingsen Group/ BONO)

For jubileumsutstillingen Munch 150 er dette et vindu mot verden. Et nytt publikum kan få  åpne øynene for Munchs kunst.

-Vi håper at filmen vil vekke ny interesse for Munch og utstillingen, og kanskje danne et nytt publikum for Munch og Norge. Dette er en måte å bringe en unik utstilling ut i verden på, og vi håper at folk vil planlegge en reise til Norge i årene som kommer, sier Jean-Yves Gallardo, kommunikasjonsdirektør i Nasjonalmuseet.

Én utstilling - to museer!

Filmen er rett og slett en annen omvisningsopplevelse. Publikum får dybdeinnsikt i utstillingen og Munchs kunst gjennom nærbilder av kunstverkene og intervjuer med en rekke kunsteksperter.

-Filmen erstatter selvfølgelig ikke den unike opplevelsen det er å se utstillingen med egne øyne, men den er et godt supplement. Filmen fungerer således komplementarisk sammen med utstillingen - den er både en teaser og et dypdykk, sier Gallardo.

Jubileumsutstillingen "Munch 150" er den mest omfattende presentasjonen av Edvard Munchs kunstnerskap som noensinne er vist. Den presenterer hovedverk fra alle perioder og gir et overblikk over hans enorme livsverk. Utstillingen er delt på to visningssteder. Verk fra 1882–1903 vises i Nasjonalgalleriet, mens arbeider fra 1904–1944 kan oppleves i Munch-museet.

Se traileren her: http://vimeo.com/67157794

http://www.exhibitiononscreen.com/

 

Til toppen