Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norden og Baltikum står sammen i kampen mot terrorisme

Utenriksminister Børge Brende møtte i dag sine syv nordiske og baltiske kollegaer i Oslo.

- De nylige terrorangrepene som rammet Barcelona og Turku er en påminnelse om hvor viktig det er å fortsette kampen mot terror og ekstremisme. Her spiller samarbeidet mellom de nordiske og baltiske landene en viktig rolle, sier utenriksminister Børge Brende.

Norge leder det nordisk-baltiske utenrikspolitiske samarbeidet, NB8, i 2017, og utenriksminister Brende er derfor vertskap for årets møte mellom utenriksministrene fra Danmark, Finland, Island, Sverige, Estland, Latvia, Litauen og Norge, som fant sted i Oslo i dag.

- Vi lever i en tid med økt spenning og uforutsigbarhet. Den tettere sikkerhetspolitiske dialogen mellom nordiske og baltiske land er et konkret bidrag til økt sikkerhet i Østersjøregionen. Samtidig gir dette forumet anledning til å enes om hvordan vi sammen skal møte andre sentrale utfordringer, sier utenriksminister Brende.

På møtet diskuterte utenriksministrene forholdet til Russland, transatlantisk samarbeid, FN- og Europa-spørsmål og sikkerhet i våre nærområder. Det var en åpen og nyttig dialog om sentrale strategiske og regionale interesser.

De nordiske og baltiske utenriksministrene ble i Oslo enig om å løfte arbeidet med kvinner, fred og sikkerhet gjennom et eget årlig møte om dette temaet. Det første møtet vil finne sted allerede i november i år, i København.

Se fellesuttalelsene fra møtet her:

Til toppen