Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norsk diplomat blir nestleder i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA

FNs generalsekretær António Guterres har i dag utnevnt den norske diplomaten Leni Stenseth som visegeneralkommissær i UNRWA.

- UNRWA spiller en nøkkelrolle både for å ivareta de palestinske flyktningenes grunnleggende rettigheter og humanitære behov, og for å bidra til regional stabilitet. Norge har en lang historie som partner og støttespiller for organisasjonen. Jeg ønsker Leni Stenseth lykke til i denne stillingen, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

UNRWA har mandat fra FNs generalforsamling til å ivareta rettighetene til og bistå omlag 5,6 millioner palestinske flyktninger på Vestbredden, i Gaza, Jordan, Libanon og Syria. Stenseth er i dag Norges ambassadør i Libanon. Stillingen som visegeneralkommissær er rangert som assisterende generalsekretær (ASG) i FN-systemet, og hun vil med det bli nestleder i UNRWA.

Stenseth har lang erfaring både fra arbeid i Midtøsten og fra humanitært arbeid. Før hun tiltrådte som ambassadør til Libanon, ledet hun Seksjon for humanitære spørsmål i UD. Hun har også hatt flere lederstillinger i Norges Røde Kors.

Til toppen