Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Nordisk-baltisk utenriksministermøte i Oslo

Fredag 25. august samler utenriksminister Børge Brende sine syv nordisk-baltiske kollegaer i Oslo. På dagsorden står en rekke aktuelle utenrikspolitiske saker som forholdet til Russland, transatlantisk samarbeid og kampen mot terrorisme.

Norge leder det nordisk-baltiske utenrikspolitiske samarbeidet, NB8, i 2017, og utenriksminister Brende er derfor vertskap for dette årlige møtet for utenriksministrene fra Danmark, Finland, Island, Sverige, Estland, Latvia, Litauen og Norge. Samtlige åtte utenriksministre deltar på møtet i Oslo.

Det nordisk-baltiske samarbeidet preges av utenriks- og sikkerhetspolitiske temaer av både regional og strategisk karakter. Utenriksministermøtets dagsorden består blant annet av transatlantisk samarbeid, forholdet til Russland, Europa-spørsmål, FN-spørsmål og sikkerheten i våre nærområder.

- Det nordiske samarbeidet har blitt stadig viktigere i dagens krevende sikkerhetspolitiske landskap. De nordisk-baltiske landene er nære allierte og samarbeidspartnere som har felles utgangspunkt og felles interesser i en rekke sammenhenger, som FN, Nato og EU. Jeg ser fram til å styrke dette samarbeidet ytterligere gjennom møtet i Oslo, sier utenriksminister Brende.

Pressemøte

De åtte nordisk-baltiske utenriksministrene møter pressen kl. 13.00 i regjeringens representasjonsbolig, Parkveien 45. (Oppmøte senest kl. 12.30, Riddervoldsgate 2).

Forhåndspåmelding til siri.svendsen@mfa.no, innen torsdag 24. august kl. 11.00.

Pressekontakt: Siri R. Svendsen, 976 87 801.

 

Til toppen