Norge inngår ny konvensjon om sikkerhet og trygghet ved fotballkamper og andre idrettsarrangementer

Dette innholdet er mer enn 4 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Regjeringen har i dag besluttet å inngå Europarådets nye konvensjon om en integrert tilnærming til trygghet, sikkerhet og servicetilbud ved fotballkamper og andre idrettsarrangementer. Konvensjonen vil erstatte Europarådets eksisterende konvensjon om tilskuervold.

Landene skal anvende konvensjonens bestemmelser på kamper og turneringer for profesjonelle fotballklubber og landslag. Landene kan velge om de også vil anvende konvensjonens bestemmelser på andre idrettsarrangementer. 

- Det er viktig at idrettsarrangementer holdes innenfor sikre rammer som gir tilskuerne en trygg og god opplevelse. Den nye konvensjonen vil bidra til å styrke det internasjonale arbeidet på dette området, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland. 

- De siste årene har Norges Fotballforbund og Kripos arrangert felles seminarer for arrangører, politi og supportere. Dette skaper en felles forståelse for betydningen av trygghet og sikkerhet i forbindelse med kampene. Det er viktig å videreutvikle det gode samarbeidet på dette området, sier Hofstad Helleland. 

Europarådets ministerkomité vedtok 4. mai 2016 konvensjon om enintegrert tilnærming tiltrygghet, sikkerhet og servicetilbud ved fotballkamper og andre idrettsarrangementer. Konvensjonen vil erstatte Europarådets eksisterende konvensjon fra 1985 om tilskuervold og dårlig oppførsel ved idrettsarrangementer og i særdeleshet fotballkamper.

Europarådskonvensjon om sikkerhet ved idrettsarrangementer