Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge og India styrker samarbeidet om forvaltning av havressursene

Norge og India har inngått en intensjonsavtale om integrert havforvaltning. Hensikten er å sikre bærekraftig utnyttelse av havressursene samtidig som økosystemene blir beskyttet. Avtalen mellom de to regjeringene ble signert av Indias vitenskapsminister Harsh Vardhan og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn i New Dehli i går.

-Havsamarbeidet mellom Norge og India bygger på en felles interesse av at havressursene utnyttes på en bærekraftig måte.  Norge er opptatt av å utvikle en kunnskapsbasert forvaltning av havene slik at både hensynet til økologi og økonomi blir ivaretatt, sa Sveinung Rotevatn da avtalen ble undertegnet.

statsråder
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn og Indias vitenskapsminister Harsh Vardhan. Foto: KLD

Flere felles prosjekter for å bekjempe marin forsøpling er allerede satt I verk som en del av samarbeidet.  Norge støtter blant annet forskningsprosjekter som skal kartlegge kildene til plastavfall og miljøgifter i India for å gjøre det mulig å redusere forurensningen.

-Våre to land er like opptatt av og har felles interesse av å forvalte havressursene på en bærekraftig måte og dette initiativet vil styrke samarbeidet mellom de to landene, sa vitenskapsminister Harsh Vardhan da avtalen ble undertegnet.

«Norway/India Task force on blue economy and sustainable development» ble lansert av Indias statsminister Narendra Modi og statsminister Erna Solberg under hennes besøk til India i januar i fjor.