Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge vil være med på EU-samarbeid om forsvar

- EU styrker sitt forsvarssamarbeid. Det har stor betydning også for Norge, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen etter møte med Chief Executive Jorge Domecq i European Defence Agency (EDA).

Forsminister Frank Bakke-Jensen møter Chief Executive Jorge Domecq fra EDA

EDA er EUs organ for samarbeid om forsvarsrelatert forskning og utvikling, materiellsamarbeid og militære kapasiteter.

- Vi ser at EU er villig til å gjøre store fellessatsinger for å styrke europeisk forsvarsindustris konkurranseevne. Dette er en utvikling med stor betydning også for Norge som vi må følge med på og ta aktivt stilling til i tiden fremover, sier Bakke-Jensen.

Norge har hatt en samarbeidsavtale med EDA siden 2006 og er en aktiv bidragsyter til byråets arbeid.

- Vårt samarbeid med EDA er en sentral del av Norges bidrag til europeisk forsvarssamarbeid som utfyller på en effektiv måte samarbeidet i NATO. Norge deltar i en rekke prosjekter og initiativer av betydning for vår egen militære evne og forsvarsteknologiske og –industrielle kompetanse, sier forsvarsministeren.    

Foruten samarbeidet mellom Norge og EDA, sto utviklingen av forsvarssamarbeidet i EU gjennom initiativer som PESCO og EDF, og samarbeidet mellom EU og NATO, sentralt i samtalen mellom Domecq og Bakke-Jensen. Under sitt besøk til Norge har Domecq også hatt møter med med Stortingets utenriks- og forsvarskomité og Utenriksdepartementet.

Til toppen