Norges beste i matematikk

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen delte ut prisen til vinnerne av Niels Henrik Abels matematikkonkurranse, også kalt Abelkonkurransen.

Bilde av vinnerne som mottar prisen
Johan Sokrates Wind fra Tromsø og Muxan Yan fra United World College på Flekke kan kalle seg Norges beste videregående elever i matematikk. Foto: KD

–Jeg er veldig imponert over det høye nivået på deltagerne. For å sikre vår suksess også i fremtiden, trenger vi enda flere ungdommer som er interessert og gode i matematikk. Vi er med rette stolte når norske idrettsutøvere gjøre det godt, og vi må også bli enda flinkere til å løfte frem de som gjøre godt faglig i skolen. Abelkonkurransen bidrar til å øke interessen for matematikk og viser frem de beste, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Mattetalentene Johan Sokrates Wind fra Kongsbakken videregående skole i Tromsø og Muxan Yan fra United World College på Flekke regnet seg forbi 3 400 konkurrenter i kampen om den gjeveste realfagsprisen for ungdom. Som belønning får de med seg en pengepremie på 15.000 kroner, og muligheten til å representere Norge i den internasjonale matematikkolympiaden i Thailand til sommeren.

Tredjeplassen gikk til Kari Lovise Lodsby fra Hadeland Videregående skole på Gran. Totalt var det 27 ungdommer som var med i finalen, og du kan se alle resultatene her. Har du lyst til å sjekke hvordan du ville ha gjort det i årets konkurranse, ligger oppgavene her.

Bilde av alle finalistene i Abelkonkurransen
Bilde av alle finalistene i Abelkonkurransen. Foto: KD

Om prisen
Niels Henrik Abels matematikkonkurranse, Abelkonkurransen,
arrangeres av Norsk matematisk forening, og har vært arrangert i over tretti år. Arrangementet støttes av Norsk Videnkaps-Akademi, Forskningsrådet, NTNU og selskapet PGS.

Til toppen