Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norges største matfestival i Oslo

Denne helgen fylles Rådhusplassen i Oslo med lokal mat og drikke fra hele Norge. Matstreif er Norges største matfestival og venter mer enn 200.000 besøkende i år.

Matstreif 22-23. september
Sett av helgen og smak på norske spesialiteter fra hele landet. Det skjer på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Innovasjon Norge.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale åpner Matstreif kl. 12:00 på fredag. Han skal også dele ut prisen til Norgesmester i gardsost, Årets matgründer, Matmerk sitt Spesialitetmerke, og Norgesmester i honning.

Hør lokalmathistorien

Matfestivalen viser sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen. Og i år deltar rundt 250 utstillere som deler historien bak maten over disken.

Vil selge mer lokalmat

Regjeringen har slått fast en ambisjon om at samlet omsetning av lokalmat i alle omsetningskanaler skal vokse til 10 milliarder innen 2025. Det ligger bransjen godt an til å nå. Innovasjon Norge arrangerer i år Matstreif for 13. gang, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. 

Åpningstider for Matstreif 2017:

Fredag 22.september           kl. 10.00-19.00
Lørdag 23.september           kl. 11.00-19.00

FNs bærekraftmål nr 2 Utrydde sult.
  
  
FNs bærekraftsmål 

FNs 17 bærekraftsmål fram mot 2030 ble vedtatt av Høynivåforumet for bærekraftig utvikling som ble avholdt under FNs Generalforsamling i september 2015. Målene er universelle og gjelder for alle land, også Norge. Som ett av de første land skal Norge rapportere til FN om hvordan vi følger opp bærekraftsmålene. Landbruks- og matdepartementet har koordineringsansvaret for FNs bærekraftsmål nr 2: Utrydde sult, oppnå matsikkerhet og bedre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk.
Til toppen