Norges deltakelse på årets høynivåuke i FNs generalforsamling

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Åpningen av FNs 70. generalforsamling blir markert med høynivåmøter, fra fredag 25. til tirsdag 6. oktober. I løpet av denne uken vil statsledere, utenriksministere, politiske og faglige ledere samt eksperter samles til et hundretalls møter i New York.

FN (flagg)

Norge vil ta aktivt del i FNs høynivåuke.

Den norske delegasjonen til FNs 70. generalforsamling ble oppnevnt i statsråd fredag 18. september. Statsminister Erna Solberg leder delegasjonen. Utenriksminister Børge Brende, EØS/EU-minister Vidar Helgesen og klima- og miljøminister Tine Sundtoft vil også delta.

For mer informasjon om Norges deltakelse på årets høynivåuke i FNs generalforsamling anbefaler vi å følge med på regjeringen.no, der det fortløpende vil legges ut rykende ferske dagsrapporter fra og med mandag 28. september. I tillegg kan man følge med på den norske FN-delegasjonens hjemmesider eller følge oss på twitter (@Utenriksdept, @NorwayMFA og @NorwayUN) og ta del i debatten på #FN70 og #UNGA.

Det vises for øvrig til Utenriksdepartementets hovedinstruks, som skisserer hovedprioriteringene for Norges arbeid i FNs 70. generalforsamling.

Dagsrapporter: