Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norsk initiativ for å bekjempe handel med kulturgjenstander fra Syria

Utenriksdepartementet og Norsk institutt for kulturminneforskning (Niku) inviterer til en internasjonal konferanse om bekjempelse av ulovlig handel med kulturgjenstander fra Syria. Konferansen finner sted i Sofia 16. september og Unescos generaldirektør Irina Bokova er konferansens høye beskytter.

Temple of Bel in Palmyra, Syria Foto: Dima Chahin

Ulovlig handel med kulturgjenstander fra Syria er en mindre kjent, men stadig viktigere inntektskilde for de krigende partene i Syria. En viktig rute for handel med kulturgjenstander fra Syria går gjennom Bulgaria og resten av Balkan, og mange flyktninger betaler med kulturgjenstander fra de konfliktrammede områdene for å bli smuglet inn i Europa.

Felles innsats fra kulturarvinstitusjoner, politi og andre myndigheter er av avgjørende betydning for å redde kulturarven og begrense plyndring og ulovlig handel med kulturgjenstander uansett opphavsland.

Konferansen arrangeres av den norske ambassaden i Sofia og Norsk institutt for kulturminneforskning (Niku) under Unescos beskyttelse i samarbeid med Kulturministeriet og Innenriksministeriet i Bulgaria, Kypros’ ambassade i Sofia og den nederlandske organisasjonen Walk of truth.

Programmet for konferansen er vedlagt. For ytterligere informasjon, kontakt den norske ambassaden i Sofia.

Program

Relatert informasjon

Til toppen