Norsk mat til nye høyder
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 05.01.2018
Gjennom fire forskningsprogrammer har NOFIMA en ambisjon om å bringe norsk matproduksjon et godt skritt videre med henblikk på sunnhet, smak, bærekraft, trygghet og kvalitet. Programmene er finansiert med 300 millioner kroner fra Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter (FFL) i perioden 2017-2020.
- Les hele saken hos NOFIMA
- Sunn mat
Målet er å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, generell kvalitet og nye anvendelser. - FoodMicro-Pack
Skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn. - FoodSmaCK
Skal bidra til sunn og bærekraftig mat ved forbrukerkunnskap og smart prosessanalyse. - InnoFood
Skal bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat.
NOFIMA er et av Europas største næringsrettede forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.