Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norsk næringsliv tenker og handler i tråd med bærekraftsmålene

Utviklingsministeren har denne uka besøkt små og mellomstore bedrifter i Bergen, Voss og Førde. Alle bedriftene han møtte har kunnskap og løsninger som bidrar til bærekraftig utvikling – i Norge og ute i verden. Ulstein fikk også gode innspill til regjeringens nye strategi for små- og mellomstore bedrifter, som kommer til høsten.

Gruppebilde med utviklingsministeren
Leif Stavøstrand i Evoy saman med utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og leiar i Aksello Lone Bareksten Foto: Norec

- Dersom vi skal nå bærekraftsmålene, må myndigheter og næringslivet spille på lag. Og vi må spille hverandre gode. Jeg er imponert over den innsatsen disse bedriftene gjør for å utvikle bærekraftige produkter og tjenester som trengs globalt, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Første besøk gikk til W. Giertsen Energy Solutions AS i Bergen, som utvikler og bygger fornybar energiløsninger basert på solenergi over hele verden med hovedfokus på det humanitære markedet, landbruk, gruve og bygg. Selskapet har lang erfaring med det humanitære markedet og leverer til FN-systemet, Røde Kors og Leger uten grenser. Utviklingsministeren besøkte også GC Rieber Compact AS. Selskapet utvikler og produserer klar-til-bruk ernæringsprodukter som redder liv. 

Dagen etter besøkte statsråden oppstartsbedriften Invertapro AS på Voss. Selskapet utvikler næringsmidler basert på larver og insekter. Invertapro jobber med å få mest mulig ut av avfallet, ved å produsere høyverdig fôr og mat. Statsråden hadde også en sluttappell på konferansen Startup Extreme. Konferansen har blitt et viktig møtested for nettverksbygging mellom norske og utenlandske gründere og investorer.

På PEAK Sunnfjord i Førde møtte Ulstein selskapene Tibber AS, Brødrene Dahl AS, Multi Maritime AS og Evyo. Han møtte også Hub for Ocean som består av 67 medlemmer fra de havbaserte næringene, og Aksello som jobber med næringsutvikling.

- Norsk næringsliv er offensivt og ser muligheter også i land hvor det er store behov. Regjeringen ønsker å vite mer om hva som fungerer og hva vi bør gjøre mer av. Jeg setter stor pris på denne dialogen med bedriftene, på å få innspill om hvor skoen trykker og hva de ønsker seg fra myndighetene, sier utviklingsministeren.

Til toppen