Norsk ost er blant verdens beste

Kvitmuggosten Mild Mester fra gårdsmeieriet Tingvollost vant i helga en av de mest prestisjefylte prisene under årets World Cheese Awards i Storbritannia. Blant 2727 oster fra hele verden, ble nemlig Mild Mester hedret med Super Gold i sin kategori, og ble dermed plukket ut som en av 62 kandidater til tittelen verdens beste ost. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug gratulerer familiebedriften Tingvollost med utmerkelsen. - Vi trenger gode forbilder som viser at det går an å lykkes som bonde og matprodusent i Norge. Gjennom kvalitetsproduktene sine viser Tingvollost fram landbruksnæringen på en veldig god måte, sier Listhaug.

Mild Mester - Hvitskimmel fra Tingvollost.
Mild Mester - Hvitskimmel fra Tingvollost. Foto: Tingvollost

Kåringen fant sted i helga under BBC Good Food Show i Birmingham, Storbritannia. Ved hjelp av 250 eksperter fra hele verden, ble verdens beste oster premiert for 26. året på rad.  Årets eneste norske deltaker, Tingvollost, fikk med seg fire medaljer i konkurransen. Foruten Super Gold til Mild Mester, mottok Kraftkar sølvmedalje og de to ostene Edel Frue og Vismann fikk begge bronse. 

Gårdsmeieriet på Tingvoll ble etablert i 2003 og har de siste årene utmerket seg med en rekke nasjonale og internasjonale priser for sine oster. I 2011 vant de sågar gullmedalje under World Cheese Awards for blåmuggosten Kraftkar, foran mer anerkjente oster som Roquefort og Stilton.