Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Møtte norske energiselskaper i Brasil

Statssekretær Liv Lønnum deltok på OTC Brasil i Rio de Janeiro 28.-31.oktober 2019. Her møtte hun en rekke norske energiselskaper og brasilianske myndigheter, som sin kollega i det brasilianske gruve- og energiministeriet (MME), Bento Costa Lima og ledelsen i ANP.

'
Statssekretær Liv Lønnum traff flere norske bedrifter som er basert i Brasil under OTC i Rio de Janeiro i oktober 2019. Fra venstre: Steve Tate (Subsea Integration Alliance), Marianne Fosland (generalkonsul, Rio), statssekretær Liv Lønnum (OED)og Marcelo Xavier (Subsea7). Foto: Rune Bjåstad/UD

OTC Brasil har blitt arrangert annet hvert år  i Rio de Janeiro siden 2011 i regi av Offshore Technology Company (OTC) og Brazilian Petroleum, Gas and Biofuels Institute (IBP), samt 14 ingeniør- og vitenskapsorganisasjoner som samarbeider om å utvikle det tekniske programmet. OTC er et samlingssted for olje- og gassindustrien, og en av verdens største messer inn offshore- olje og gassteknologi. Norske energiselskaper var godt representert på messen i Rio for 2019.

— Det har vært svært inspirerende å møte norske aktører, som gjennom flere år har bidratt til verskapning og sikret nye arbeidsplasser til lokalbefolkningen i Brasil. Landet er også et av de viktigste markedene for den norske leverandørindustrien. Noe av formålet med besøket har vært å møte myndigheter, selskaper, oljeservicenæringen og akademia for å diskutere hvordan vi kan drive teknologiutvikling og kompetanseheving for fremtiden, sier Lønnum.

Brasil er, med sine drøyt 200 millioner innbyggere, det største landet i Sør-Amerika målt i både folketall og areal – og i likhet med Norge; en stor produsent av offshore olje og gass. Flere norske energiselskaper er etablert i landet, som Equinor, Statkraft, Aker Solutions og BW Offshore Energy. Statssekretær Lønnum fikk møte en rekke av disse både på OTC og på et arrangement i regi av det norsk-brasilianske handelskammeret.

'
Statssekretær Liv Lønnum talte på det brasilianske-norske olje- og gassymposium i Rio de Janeiro i 30. oktober 2019. Foto: Rune Bjåstad/UD

Møte med gruve- og energiministeren

Under besøket i Rio møtte statssekretæren den ferske statsråden i det brasilianske gruve- og energiministeriet (MME), Bento Costa Lima, statssekretær for olje, naturgass og biodrivstoff, Renata Beckert Isfer og myndighetene i delstaten Rio de Janeiro. Foruten olje og gass hadde de samtaler om innovasjon og teknologiutvikling, samt om norske selskapers tilstedeværelse i Brasil og energiomstilling.

— Det var spennende å møte myndighetene i Brasil og høre mer om hvordan de jobber for å sikre en konkurransedyktig olje- og gassindustri. Det er et land i stor økonomisk vekst og energibehovet i årene fremover forventes å øke fremover, sier statssekretær Lønnum.

 

Til toppen