Norske studenter slipper å betale for karantenehotell

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Fra og med 27. mai slipper norske studenter som kommer hjem fra studieopphold i utlandet å betale egenandelen for eventuelt opphold på karantenehotell.

-Smittesituasjonen endres raskt, og vi må tilpasse regelverket for hvem som skal være på karantenehotell tilsvarende. Nå er det smittesituasjonen i landet du befinner deg i som avgjør om du må i karantene eller ikke, og hvor lenge du må være der. Jeg forstår at det kan være vanskelig for studenter å ta regningen for karantenehotell og er glad for at vi nå kan presentere denne løsningen, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland H).

Regjeringen innfører et tillegg til covid-19-forskriften § 22, som innebærer fritak fra egenandel for norske studenter på studieopphold i utlandet som ved ankomst til Norge må oppholde seg på karantenehotell i karantenetiden.

Norske studenter som kommer hjem fra studieopphold i utlandet og som oppholder seg på karantenehotell i karantenetiden etter § 5 skal ikke betale egenandel.

- Dette er en gladnyhet for alle norske studenter i utlandet. Det er ingen tvil om at en firesifret regning gjør et innhogg i studentlommeboken, men nå kan altså norske studenter planlegge hjemreisen med trygghet om at vi dekker et eventuelt opphold på karantenehotell for dem, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).