Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ny assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet

Morten Berg (61) ble i statsråd i dag utnevnt til assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet.

- Regjeringen har store ambisjoner for sjømatnæringen, vi skal øke verdiskapingen og skape trygge arbeidsplasser. Morten Berg er svært dyktig og grundig, og jeg ser frem til å jobbe sammen med ham, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp).

Morten Berg vil lede det arbeidet som støtter fiskeriministerens ansvarsområder. Han har vært konstituert assisterende departementsråd de siste fem månedene. Berg kommer fra stillingen som ekspedisjonssjef og leder av Næringspolitisk avdeling i Nærings- og fiskeridepartementet, en stilling han har hatt siden 2000.

- Morten Berg har bred og solid ledererfaring. Han kjenner den statlige forvaltningen godt, og jeg er trygg på at Berg vil ivareta både de operative enkeltsakene og de langsiktige og strategiske oppgavene på en god måte, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaken (H).

Morten Berg er utdannet siviløkonom og dr. oecon fra Norges handelshøgskole. Han har vært forsker innenfor samfunnsøkonomi ved blant annet Norges Handelshøyskole, Handelshøyskolen BI og Universitetet i Oslo. Berg har bred erfaring fra staten, både som avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet, rådgiver i Finansdepartementet og som leder i Nærings- og fiskeridepartementet.

- Etter nesten to tiår i departementet kjenner Morten Berg saksområdene til Nærings- og fiskeridepartementet svært godt, og hans brede erfaring med næringspolitikk er en styrke for departementet, sier departementsråd Mette I. Wikborg.

Assisterende departementsråd er fiskeriministerens nærmeste administrative rådgiver og støtter departementsråden som administrativ nestleder for departementet.

Morten Berg tiltrer stillingen som assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet 21. juni med umiddelbar virkning.

Til toppen