Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ny avtale om datainnsamling i landbruket

The United States Agency for International Development (USAID) og FNs organisasjon for landbruk og mat (FAO) har signert en avtale på 15 millioner dollar. Hensikten er å øke kapasiteten i utviklingsland slik at de kan samle mer data og informasjon fra landbruket. Informasjonen er avgjørende for god politikkutforming, og gir underlag til å vurdere fremgangen mot oppnåelsen av bærekraftige utviklingsmål.

Målet med bærekraftige utviklingsmål er å redusere sult, oppnå matsikkerhet, bedre ernæring og fremme et bærekraftig landbruk. I følge FAOs generaldirektør José Graziano da Silva, er behovet stort for å produsere mer mat til en voksende befolkning ved hjelp av naturressurser som vann, jord og biologisk mangfold på en bærekraftig måte de neste tiårene.

Nye verktøy for en bredere tilnærming til datainnsamling

Donasjonen fra USAID vil dekke den første fasen av et FAO-ledende prosjekt som starter i fire utviklingsland i Afrika, Latin-Amerika og Asia. Målet er å designe og implementere en ny og kostnadseffektiv tilnærming til landbrukets datainnsamling etter Landbrukets integrerte undersøkelser (AGRIS).

AGRIS-metodikken vil fange årlige data om landbruksproduksjon, samt bredere og mer detaljert informasjon om gårder. Informasjonen om tekniske, økonomiske, miljømessige og sosiale dimensjoner i landbruket vil gi regjeringer og private aktører større forståelse slik at de kan ta avgjørelser som fremmer matvaresikkerhet og økonomisk velstand.

Til toppen