Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Utnevnelse i statsråd 13. desember 2013:

Ny nestkommanderende i Forsvaret

Generalmajor Erik Gustavson ble i statsråd fredag 13.12 utnevnt til generalløytnant og beordret til sjef for Forsvarsstaben, fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Generalmajor Erik Gustavson ble i statsråd fredag 13.12 utnevnt til generalløytnant og beordret til sjef for Forsvarsstaben (Sj FST), fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Etter en lang militær karriere i Norge ble han i 2009 beordret som sjef norsk Liaisonteam ved US Central Command i Tampa/Florida. Fra august 2010 og til i dag har han vært sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben.

-Forsvarsstaben er forsvarssjefens tyngste stabselement og spiller en helt sentral rolle i utviklingen av Forsvaret. Fortsatt modernisering er helt avgjørende for at vi skal få den operative evnen som skal til for å løse våre oppdrag.  Jeg er derfor svært glad for å kunne utnevne Erik Gustavson til generalløytnant og ny sjef for Forsvarsstaben. Jeg er trygg på Gustavsons tunge erfaring både fra stabsarbeid og operative virksomhet vil være veldig positivt for hans nye rolle, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

 

Les hele hans CV her.

Bilde av Erik Gustavson i høy oppløsning.

Her kan du lese mer om Forsvarsstaben.

 

Til toppen