Ny nettside for berørte etter 22. juli

På regjeringen.no har det kommet en ny nettside. Den skal gi nyttig og relevant informasjon for de mange som er direkte eller indirekte berørt av det som skjedde 22. juli. – Denne sine vil gi en samlet oversikt over informasjon og tjenester til overlevende, etterlatte og berørte etter terrorangrepene 22.juli 2011, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner

- Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli hendelsene har etterlyst mer samlet informasjon om oppfølgingen etter terrorangrepene 22. juli 2011. For regjeringen har det vært lett å imøtekomme ønsket om en slik nettside. Jeg tror denne siden vil være viktig for folk som ønsker informasjon eller trenger tjenester fra ulike offentlige instanser, sier Sanner i forbindelse med at nettsiden er publisert.

Den Nasjonale støttegruppen og AUF har i møter med departementet tatt opp et behov for å samle informasjon som ellers er plassert under ulike offentlige instanser.

- Denne nettsiden samler mye relevant informasjon ett sted, også er vi åpne for at mer informasjon kan komme til etter hvert. I tillegg gjør den det mulig for de som ønsker å be om e-postvarsling, slik at vi kan sende ut relevant informasjon til de som ønsker det. Det er viktig for oss å få denne muligheten, sier Sanner

Regjeringen har samarbeidet med AUF og Nasjonal støttegruppe om innhold og tekst på den nye nettsiden.

- Vi setter stor pris på å få på plass denne siden, som vil fungere som en portal inn mot de forskjellige departementene hva gjelder 22. juli relatert informasjon.  Sidene har blitt gode og enkle å navigere seg rundt i. For oss er det viktig med lett tilgjengelig informasjon om blant annet helsehjelp, rettigheter og hvordan oppfølgingen av berørte foregår, sier Lisbeth Røyneland, som sitter i styret for Nasjonal Støttegruppe.

Nettsiden finner du her:  www.regjeringen.no/22juli

Til toppen