Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Ny strategi for digitalisering og teknologi i utviklingssamarbeidet

Mandag 13. august legger utviklingsminister Nikolai Astrup frem regjeringens digitaliseringsstrategi for utviklingssamarbeidet. Fremleggelsen skjer under Arendalsuka sammen med Telenor og Unicef.

 
- Verdensbanken slår fast at vi ikke vil klare å nå bærekraftsmålene innen 2030 uten å ta i bruk digitalisering og ny teknologi. Dette er utgangspunktet for at regjeringen har utarbeidet en ny digital strategi for utviklingspolitikken. Strategien bygger på mange av de gode prosjektene som norske bedrifter og organisasjoner allerede har gjennomført, men søker å gjøre innsatsen mer systematisk og målrettet, sier utviklingsminister Nikolai Astrup. 
 
- Norge er blant verdens mest digitaliserte samfunn og har mye å bidra med i dette arbeidet. Vi har ledende kunnskapsmiljøer, et bredt spekter av IKT-bedrifter og mange eksempler på vellykket teknologiutvikling. Nå må vi utnytte teknologien til å gi bedre og mer effektiv utvikling for verdens fattige. Målet er at flere mennesker kan leve gode liv med mulighet til å realisere sine drømmer. For å lykkes må vi trekke på den kompetansen som norsk næringsliv, sivilsamfunn og akademia besitter, sier Astrup.
 
Sted: Telenor-teltet, Nygata 4, Arendal
Tid: Mandag 13. august kl. 1500-1600
 
Les mer om arrangementet på: https://arendalsuka.no/event/user-view/7992
 
Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Frode O. Andersen, foa@mfa.no, mobil: 917 22 022
Til toppen