Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Nytt nettsted vurderer klimapolitikken i EU

Er du interessert i EUs klimapolitikk? Nå finnes det en nettside som presenterer og vurderer klimapolitikken i alle EUs 27 medlemsland.

Den 23. november presenterte miljøorganisasjonen WWF og konsulentfirmaet Ecofys en ny nettside som gir en oversikt og vurdering av klimapolitikken i alle EUs 27 medlemsland.

Skandinaviske land på topp
Nettsiden gjør det mulig å lese om klimapolitikken i hvert enkelt medlemsland. Det er også mulig å se hvordan medlemslandene gjør det innenfor spesifikke sektorer som transport og industri, samt innenfor ulike politikkområder som fornybar energi og energieffektivisering.

I tillegg til en oversikt, blir hvert enkelt medlemslands politikk evaluert på en enkel skala basert på 83 indikatorer, og vurderingene vil bli oppdatert kontinuerlig. De landene som kommer best ut av vurderingene er Tyskland, Danmark, Sverige og Irland.

Behov for politikkutvikling
Ecofys, som har laget nettsiden og de underliggende vurderingene, vurderer det slik at 40 prosent av resultatene i medlemslandene nå er avhengig av EUs politikk. Det er ellers slik at analysen særlig peker på behov for politikkutvikling innenfor energieffektivisering og utslippsreduksjoner fra transport.

Finn ut mer om nettsiden i WWFs rapport.

Til toppen