Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Nytt styre for Merkur-programmet

Wenche Fresvik blir ny styreleder for Merkur-programmet fra årsskiftet. Merkur er et kompetanse- og utviklingsprogram i regi av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som bidrar til at små lokalsamfunn har en dagligvarebutikk.

Wenche Fresvik er avdelingsleder for virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune. Hun har lang erfaring med næringsutvikling og gründervirksomhet, og vil bidra med viktig kompetanse inn i styret for Merkur.

– Med Fresvik får vi en meget kompetent og godt egnet styreleder for Merkur. Merkur-butikkene er viktige nav i sine lokalsamfunn, og jeg er glad for at vi nå har fått på plass et godt styre, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. 

Viktig virkemiddel

Merkur-programmet er Kommunal- og moderniseringsdepartementets viktigste virkemiddel for å sikre gode, grunnleggende private tjenester i de minste lokalsamfunnene i Distrikts-Norge. Merkur tilbyr kompetanseutvikling og økonomiske støtteordninger for å sikre videre drift i små dagligvarebutikker og distriktsbokhandlere. Merkur arbeider også for å legge flere tjenester til dagligvarebutikkene, slik som post, kafe, turistservice, mm. Mange drivere av Merkur-butikker er viktige entreprenører i sine lokalsamfunn.

– Jeg ser fram til å ta fatt på oppgaven som styreleder for Merkur-programmet. Merkur er viktig både for innbyggerne i små lokalsamfunn i Distrikts-Norge og for en bærekraftig samfunnsutvikling i Norge, sier Wenche Fresvik

Går av etter 20 år

Etter over 20 år i tjeneste for Merkur gikk Inge Ryan av som styreleder ved årsskiftet. Han har gjort en enestående innsats for de minste butikkene, gjennom sitt virke i Merkur-programmet. Inge Ryan har vært en forkjemper for de minste lokalsamfunnene i Distrikts-Norge, og har arbeidet utrettelig for å utvikle Merkur til et effektivt og moderne distriktspolitisk virkemiddel.

 – Jeg takker Ryan for en fantastisk innsats for Merkur, sier Mæland.

Nytt styre

Det nye styret for Merkur består av følgende personer:

Wenche Fresvik, leder, Agder fylkeskommune, Arendal, ny     

Roy Hval, Norgesgruppen, Bærum, ny

Torfinn Vassvik, Gamvik Handel, Gamvik, ny 

Gunn Ovesen, Selvstendig næringsdrivende, Oslo 

Trine Stensen, Bokhandlerforeningen, Lillestrøm     

Ingjerd Vestengen, COOP, Gjerdrum                   

Gunta Venge, Snarkjøpkjeden, Øygarden

Ragnvald Storvoll, Nordavindutvikling, Dyrøy     

Til toppen