Nytt styre i Den Norske Opera & Ballett

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

I generalforsamling 26. mai ble det valgt nytt styre for Den Norske Opera & Ballett AS med Anne Carine Tanum som ny styreleder. Styret er valgt for perioden 2015-2019.

- Den Norske Opera & Ballett er i en krevende økonomisk situasjon som følge av store utfordringer på pensjonsområdet. Jeg er veldig glad for at en så erfaren styreleder som Anne Carine Tanum har takket ja til å lede styret de kommende fire år. Sammensetningen for øvrig sikrer et styre med bred og relevant kompetanse, både innen økonomi og administrasjon og de kunstfeltene Operaen representerer, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Det nye styret er som følger:

Anne Carine Tanum, styreleder (ny). Er for tiden bl.a. styreleder i DNB, tidligere styreleder i NRK og mangeårig administrerende direktør og eier av Tanum AS.

Jan Petersen, nestleder (ny). Tidligere leder av Høyre og utenriksminister i Bondevik-II-regjeringen. Har de senere årene vært Norges ambassadør i Østerrike.

Monica Salthella (gjenvalg). Er partner i Formuesforvaltning Vest AS og har bl.a. tidligere vært medlem av Norges Banks hovedstyre. Ble valgt inn i styret første gang i 2013.

Päivi Kärkkäinen (ny). Er direktør for Finlands Nationalopera. Kärkkäinen har Licentiate of Philosophy innen kunst, kommunikasjon og økonomi. Hun jobbet flere år som journalist i YLE og har vært Director i YLE i 13 år.

Harald Espedal (ny). Er styreformann for Espedal & Co AS, og har tidligere bl.a. vært administrerende direktør i SKAGEN.

Varamedlem: Louise Bothner-By (ny). Driver i dag Lillehammer og Gjøvik dansesenter. Har utdannelse i klassisk ballett ved Royal Academy of Dancing, New Zealand og har arbeidet en rekke år som profesjonell danser.