Statssekretær Tybring-Gjedde besøkte leverandørselskaper på Kongsberg

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde besøkte mandag 11. april FMC Kongsberg Subsea, Kongsberggruppen og NCE Systems Engineering.

- Som relativt fersk statssekretær i Olje- og energidepartementet er det viktig for meg å gjøre meg veldig godt kjent med olje- og gassindustrien, og støtte opp under en av de viktigste næringene i Norge, sier Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

FMC og Kongsberggruppen er verdensledende bedrifter på sine områder og leverer blant annet undervannsproduksjonsutstyr og løsninger til avanserte marine operasjoner (dynamisk posisjonering). Fra innenlandsbyen Kongsberg leverer selskapene en rekke høyteknologiske produkter til norsk sokkel og resten av verden.

 NCE Systems Engineering, som er et "Norwegian Center of Expertise" (NCE), har medlemsbedrifter fra hele Kongsbergsområdet.

Leverandørindustrien til olje og gass er inne i krevende tider med lav oljepris og redusert aktivitetsnivå.

-Jeg er imponert over kompetansen selskapene sitter på og arbeidet de har gjort og gjør med å effektivisere og forbedre konkurranseevnen. Dette bidrar til å sikre arbeidsplasser på sikt, sier Tybring-Gjedde.

I simulatoren: opplæring i styringssystemet på fartøy. Frå høgre: Ingvil Tybring-Gjedde, Irene Bøen og Egil Haugsdal, administrerande direktør i Kongsberg Maritim, foto: OED/mar