Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Økning i Grasrotandelen sikrer bedre vilkår for den lokale frivilligheten

Norsk Tippings generalforsamling har i dag fastsatt selskapets overskudd for 2018. Over 5,5 milliarder kroner skal fordeles til ideelle formål i år.

I 2018 økte andelen av spillinnsatsen hos Norsk Tipping som kan gå til spillerens valgte lag eller forening. Dette har ført til en økning i Grasrotandelen med over 42 prosent fra 2017 til 2018, fra 455 millioner kroner til 648 millioner kroner.

- Grasrotmidlene går i hovedsak til små organisasjoner. Grasrotordningen er en viktig inntektskilde for lag og foreninger i hele Norge. At midlene er frie bidrar til å fremme lokal frivillighet. Det er gledelig å se at kunst og kultur, og rekreasjon og sosiale foreninger har økt mest innenfor Grasrotandelen. Disse kategoriene har hatt en økning på over 9 prosent hver, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Styret for Norsk Tipping

Generalforsamlingen har også valgt Norsk Tippings styre for perioden 2019 – 2021. Styret består nå av følgende personer:

Styreleder Linda B. Silseth (gjenvalgt). Styreleder Nasjonalmuseet, styremedlem Avinor. Tidligere adm.dir. i Flytoget AS, tidligere adm.dir. i Tusenfryd.

Nestleder Per Olav Monseth (gjenvalgt). Konserndirektør med ansvar for prosjekt- og forretningsutvikling i Polaris Media. Styreleder/styremedlem i bl.a. en rekke datterselskap av Polaris Media.

David Hansen (gjenvalgt). Salgsleder offentlig sektor Microsoft Norge. Tidligere bl.a. myndighetskontakt Telenor, rådgiver i Utenriksdepartementet for utviklingsministeren. Styremedlem i AS Vinmonopolet, Kirkens Nødhjelp.

Anne Lise Meyer (gjenvalgt). Styreleder Bernergruppen, nestleder i styret i Bank2. Tidl. adm.dir. AS Hamang Papirfabrik og lederstillinger i Gillette Group, HP og Netcom.

Andreas Egge Thorsheim (gjenvalgt). Daglig leder i solcelleselskapet Otovo. Tidl. lederstillinger i Schibsted Norge, adm.dir. Bergens Tidende.

Linda Vøllestad Westbye (ny). Direktør for privatmarkedet i Sparebanken Sogn og Fjordane. Tidl. avdelingsdirektør og rådgiver i Lotteritilsynet. Styremedlem i Sogn og Fjordane Eigedomsmekling og Bustadkreditt Sogn og Fjordane.

Bjørn Vidar Mathisen (gjenvalgt). Ansattrepresentant.

Linda Reinhardsen Frisvold (ny). Ansattrepresentant.

 

Til toppen