Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Økologisk på menyen under håndball EM

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Når norske håndballjenter samles til europamesterskap i Lillehammer og Larvik i desember, inviterer landbruket på økologisk mat. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, byr jentene på økologisk lunsj før Europamesterskapet.

- Så energiske som håndball-jentene er, trenger de mat som gi energi. Jeg er godt fornøyd med at Norges Håndballforbund er med å vise fram fordelene med økologisk mat, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.
Deler av gruppespillet i årets store håndballbegivenhet, EURO2010, blir arrangert i Norge, nærmere bestemt i Larvik og på Lillehammer. Mye av maten som blir servert til spillere, frivillige og presse under vil være økologisk produsert.

     Salat
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, byr håndballjentene på økologisk lunsj før EM.
Foto: Jens Sølvberg, Samfoto

Gjennom en avtale mellom Norges Håndballforbund (NHF) og Statens landbruksforvaltning (SLF), og med Oikos - Økologisk Norge som ansvarlig for praktisk tilrettelegging og gjennomføring, skal så mye som mulig av maten som serveres under EURO2010 være økologisk. Gjennom avtalen mellom NHF og SLF er ”Økologisk” å betrakte som offisiell leverandør til EURO2010.

Like forut for mesterskapet, 3. desember, blir det et eget arrangement hvor landbruks- og matminister Lars Peder Brekk vil servere økologisk lunsj til de norske landslagsspillerne.

Økologisk mål
Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2020 skal være økologisk.

Til toppen