Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Økt salg av økologisk mat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Oppdatert statistikk fra dagligvarehandelen viser rekordstor omsetning av økologiske matvarer 1. halvår i 2011. Totalt ble det solgt økologiske matvarer for 458,7 millioner kroner. Det er en økning på 4,8 prosent, eller 21 millioner kroner fra samme periode i 2010.

Stadig flere forbrukere etterspør økologiske matvarer, og omsetningen av økologisk mat i Norge nærmer seg nå 1 milliard på årsbasis.

- Den bevisste forbruker stiller også stadig større krav til kunnskap om maten, både med tanke på kvalitet og hvordan den er produsert, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp). Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2020 skal være økologisk.

Mens det i 2010 var stagnasjon eller nedgang i produksjon og omsetning av økologiske produkter, peker pila oppover igjen i 2011. Den positive salgskurven for økologiske produkter gjelder for alle omsetningsledd; dagligvare, helsekostsektoren, spesialbutikker, i storhusholdning og bondens marked.

Statens landbruksforvaltning (SLF) har innhentet tall fra produsenter og omsetningsledd som viser at salget av økologiske produkter igjen øker, etter en nedgang i 2010. Salget av økologiske varer økte med nesten fem prosent sammenlignet med 1. halvår 2010.

Økologiske grønnsaker

Oppdatert statistikk fra dagligvarehandelen viser rekordstor omsetning av økologiske matvarer 1. halvår i 2011. (Foto: Mona Olsrød/Fylkesmannen i Vestfold)

 

Til toppen