Økt samarbeid mellom kokk og bonde

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Kokken og Bonden er et nettverk som har som hensikt å knytte bånd mellom matprodusenter og kokker. Det kan være til nytte og inspirasjon for begge parter, og bidra til økt produksjon av økologisk mat.

Nofima sitt nettverk, Kokken og Bonden, har tatt sikte på å øke samarbeidet mellom restauranter og økologiske og biodynamiske bønder.Ved å øke bevisstheten om økologisk mat og bærekraft hos kokkene, og gi bøndene innsikt i hva slags varer kokkene ønsker seg, vil det være til nytte for begge parter. 

Nettverksbyggingen er bra både for bønder som vil opp og frem, og restauranter som ønsker økologisk og lokalprodusert mat. Kokken og Bonden er et samarbeid mellom Nofima, fylkesmannprosjektet ØQ og nettverket Food Studio. Målet er å få bønder til å ønske å produsere mer økologisk mat, og er et av tiltakene for å nå Regjeringens mål om å øke norsk produksjon av økologisk mat til 15 prosent. 

Cecilie Daws fra Food Studio og Therese Hagtvedt fra Nofima har jobbet sammen med ØQ for å skape nettverket Kokken og bonden. Foto: Monica Løvdahl.

Nofima er et av Europas største næringsrettede forskningsinstitutt. De driver blant annet med forskning og utvikling for matindustrien.