Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Økt utdanningssamarbeid med Romania

Av: Diana Sacarea, Den norske ambassaden i Bucuresti

Norge styrker utdanningssamarbeidet med Romania fram til 2016. Det er opprettet et nytt utdanningsprogram finansiert gjennom EØS-midlene.

Fra et auditorium på et rumensk universitet. (Foto: Donald Weber)

Programmet legger til rette for å styrke samarbeidet mellom utdanningsinstitusjoner i her hjemme og i Romania med tanke på å utvikle felles studieprogrammer, lærerplaner, sommerskoler ol. Stipender for utveksling av studenter og universitetsansatte er inkludert i tiltakene.

Programmet er støttet av EØS-midlene med 4 millioner euro. Det er et mål at 500 studenter og ansatte ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge og Romania skal nyte godt av stipendordningen.

– Romanias ambisjon er å øke internasjonaliseringen av det rumenske utdanningssystemet. Dette programmet vil bidra til dette, sa den rumenske utdanningsministeren Remus Pricopie da han deltok under lanseringen av programmet i Bucuresti i forrige uke.

Programmet har sin egen nettside. Her er det også opplysninger om hvordan norske partnere kan få dekket sine utgifter til forberedelse og gjennomføring av prosjekter.

Det er stor interesse for utdanningssamarbeidet med Norge i Romania. Bildet er fra lanseringen i forrige uke. (Diana Sacarea/Den norske ambassaden i Bucuresti)

 

Til toppen