Olaug Bollestad åpnet Norges stand på Grüne Woche

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche. På årets utstilling er 80 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra regionene Fjell-Norge, Nord-Norge og Fjord-Norge til stede på en verdens største mat- og forbruker messer i Berlin.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad klippet snoren under åpningen av Norges stand. Foto: Vidar Alfarnes

– Jeg er ganske trygg på at disse utstillerne representerer noe av det ypperste fra sine regioner. Det er, og skal være, et kvalitetsstempel å bli valgt ut som utstiller til den norske standen på IGW. Her i Tyskland, et av våre viktigste markeder i utlandet, skal utstillerne representere Norge og regionen sin. Tall for 2019 viser at tyske turister har flest overnattinger og høyest forbruk blant utenlandske turister, Antallet tyske turister holder seg stabilt og disse turistene har vært den største internasjonale turistgruppen over lang tid. 6 av 10 turister i Norge er norske, og 1 av 10 er fra Tyskland, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad i sin åpningstale i dag.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpnet Norges stand på Grüne Woche.
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpnet Norges stand på Grüne Woche. Foto: Vidar Alfarnes

Næringslivsdelegasjonen som følger statsråden til Berlin og en rekke andre besøkende var til stede under messeåpningen. Norges deltakelse på Grüne Woche skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Messen er også en viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser.   

Kim Rysstad
Kim Rysstad fra NRK-konkurransen Stjernekamp kastet også glans over åpningen. Foto: Vidar Alfarnes

Et sentralt tema som har vært oppe til diskusjon i statsrådens delegasjon i år er rekruttering til mat- og måltidsbransjen. 

– Skal vi lykkes med å gjøre Norge til en matnasjon av rang, så trenger vi dedikerte lokalmatprodusenter. De som tar vare på råvarene fra sitt område, og lager fantastisk mat av dem. Det er nettopp fire slike jeg skal hedre i dag, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad under åpningen av Norge sin stand på Grune Woche i Berlin.

Lyngenlam SA
Lyngenlam SA ble tildelt Spesialitet-merket, Beskyttet Geografisk Betegnelse, av landbruks- og matminister Olaug Bollestad og under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i Berlin. Til venstre: Nina Sundqvist, Administrerende direktør i Matmerk. Foto: Vidar Alfarne
Beskyttet tradisjonelt særpreg til Setersmør
Beskyttet tradisjonelt særpreg til Setersmør. Foto: Vidar Alfarnes
Spesialitet til fire produkter fra Rørosrein
Rørosrein fikk Spesialitet for fire ulike produkter av reinsdyr; Flatbiff av reinsdyrkalv, Pinnekjøtt av reinsdyr, Rørosviddas perle (Mørbrad av rein) og Bare Rein (Spekepølse av rein) Foto: Vidar Alfarnes
Spesialitet til Elgsylte fra Gransjøberget.
Spesialitet til Elgsylte fra Gransjøberget. Foto: Vidar Alfarnes
Elever fra Ole Vig videregående
Elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal er med til Berlin på studietur, og for å jobbe på den norske standen. Foto: Vidar Alfarnes
Nord-Norge
Nord-Norge Foto: Vidar Alfarnes
Nord-Norge
Nord-Norge Foto: Vidar Alfarnes
Fjell-Norge
Fjell-Norge samlet. Foto: Vidar Alfarnes
Fjell-Norge.
Fjell-Norge. Foto: Vidar Alfarnes
Fjell-Norge
Fjell-Norge Foto: Vidar Alfarnes
Fjord-Norge
Fjord-Norge. Foto: Vidar Alfarnes
Fjord-Norge.
Fjord-Norge. Foto: Vidar Alfarnes

Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet:


Kommunikasjonssjef Ottar Løvik: + 47 481 40 477.
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227.  

Internationale Grüne Woche, 17.01. - 26.01.2020
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2, 
Messedamm 22, D - 14055 Berlin