Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Olaug Bollestad møtte EU-ambassadør Thierry Béchet

EUs ambassadør til Norge, Thierry Béchet, inviterer til et tettere landbrukssamarbeid mellom Norge og Europakommisjonen. Béchet peker på at Norge og EU har flere utfordringer og fortrinn til felles.

Møte.
Olaug Bollestad møtte EU-ambassadør Thierry Béchet. Foto: Landbruks- og matdepartementet.

– Både EU og Norge har mye å hente på et tettere landbrukssamarbeid. EU har land og regioner med geografiske og klimatiske utfordringer lik Norges, sier EU-ambassadør Thierry Béchet.

Ambassadør Thierry Béchet overbrakte et brev fra EUs kommissær for landbrukssaker, Wojciechowski, som inviterer til et tettere samarbeid mellom Europakommisjonen og Norge på landbruksområdet. I brevet peker EU-kommissæren på flere samarbeidsmuligheter. Béchet inviterte samtidig landbruks- og matminister Olaug Bollestad til et møte med EUs kommissær for landbrukssaker i Brussel. 

Ambassadøren viser til at Norge har mange nisjeprodukter som tåler bredere profilering og som bør eksporteres. I tillegg ble beskyttede betegnelser nevnt for et viktig område for EU og Norge.  Landbruks- og matminister Olaug Bollestad fremhevet viktigheten av et landbruk over hele Norge, og om arbeidet innen dyrehelse, lavt medisinbruk og en bærekraftig og klimavennlig matproduksjon.