Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Olje- energiministeren markerte produksjonsstart for Trestakk-feltet

Onsdag deltok olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg på markeringen av produksjonsstarten for Trestakk-feltet på Haltenbanken i Norskehavet. Feltet kom i produksjon 16. juli.

-Jeg er både stolt og takknemlig for å være med på denne åpningen. Selskaper og leverandører har fått Trestakk i produksjon på tid og under budsjett, og samtidig unngått alvorlige hendelser. Utbyggingen gir et viktig bidrag til landets sysselsetting, verdiskaping og inntekter til oss alle, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.

Freiberg åpner Trestakk.
Freiberg åpner Trestakk. Foto: OED

 Volumene fra Trestakk-feltet tar i bruk ledig kapasitet på produksjonsskipet Åsgard A og er viktige for å kunne sikre forlenget levetid og lønnsom drift på Åsgard-feltet.

Dette er i tråd med regjeringens petroleumspolitikk som legger vekt på langsiktig og lønnsom utnyttelse av eksisterende infrastruktur.

-Dette ser vi gjerne mere av i årene som kommer: Effektive og lønnsomme prosjekter som gir ringvirkninger i hele Norge, ikke minst her i Stjørdal. Det kan man se på smilet til ordfører Ivar Vigdenes, avslutter Freiberg, som ser frem til mange års drift fra dette feltet.

Freiberg sammen med representanter fra operatøren og ordfører Ivar Vigdenes.
Freiberg sammen med representanter fra operatøren og ordfører Ivar Vigdenes. Foto: OED

 

 

Til toppen