Olje- og energiminister Tord Lien på besøk i Israel

Olje- og energiminister Tord Lien besøker i disse dager Israel. Her møter han representanter fra myndighetene, akademia og næringsliv. Hensikten er å lære mer om israelsk petroleumsforskning og teknologi.

Lien har blant andre møtt Yuval Steinitz, minister for nasjonal infrastruktur, energi og vannressurser og Avi Hasson, som er ansvarlig for vitenskap og teknologi i departementet for økonomi og industri. I tillegg har statsråden besøkt universitetet Technion i Haifa. Dette er landets eldste universitet og ledende innen en rekke teknologiområder som også er relevant for olje- og gassnæringen. 

 - Norge har miljøer innen akademia og petroleumsteknologi som er verdensledende og svært etterspurt. Israel er på sin side langt framme innen blant annet IKT og nanoteknologi. Her er det store muligheter for gjensidig nytte og økt samarbeid, sier olje- og energiminister Tord Lien.

 I møtet med sin israelske kollega, Steinitz, ble de også orientert om utviklingen av et av Middelhavets største gassfunn, Leviathan. Med seg i delegasjonen har statsråden med seg representanter fra både NTNU og Universitetet i Stavanger.   

(Statsråd Lien sammen med Yuval Steinitz, israelsk minister for nasjonal infrastruktur, energi og vannressurer. Foto: OED)

 

Til toppen