Ønsker mer global ledelse

- Verden trenger mer global ledelse for å løse de store globale utfordringene. På områder som terrorisme, migrasjon, klima og internasjonal handel trenger vi en felles agenda og mer samarbeid, sier statsminister Erna Solberg.

Denne uken deltar statsministeren og finansminister Siv Jensen på  G20-toppmøtet i Tyskland, der disse spørsmålene skal diskuteres. Tyskland har i år invitert Norge til å være gjesteland i G20. Invitasjonen gir Norge muligheten til å fremme saker vi tror på i et forum hvor verdens 20 viktigste økonomier møtes.

- Landene som møtes i dette forumet har et stort ansvar, og gode muligheter, til å bidra til at verden beveger seg i riktig retning, sier finansminister Siv Jensen.

Norges rolle som gjesteland har ført til at hele regjeringen har vært engasjert i arbeidet på områder som finans, landbruk, digitalisering og arbeidsliv.

I løpet av vinteren og våren har Norge deltatt på finansministermøte, utenriksministermøte, digitalministermøte, arbeidsministermøte, helseministermøte og landbruksministermøte. I tillegg har representanter for sivilsamfunnet deltatt i prosessen.

Til toppen