Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ønsker tett samarbeid med USA

– Tette bånd til USA er helt avgjørende for sikkerheten i nord og signalene om økt amerikansk engasjement i Europa er positivt sett med norske øyne, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Forsvarsminister James N. Mattis ønsker velkommen Frank Bakke-Jensen til Pentagon for samtaler 20. mars 2018.
Forsvarsminister James N. Mattis ønsker velkommen Frank Bakke-Jensen til Pentagon for samtaler 20. mars 2018. Foto: Department of Defense

Sikkerhetssituasjonen i nord og videre samarbeid sto sentralt da Bakke-Jensen møtte den amerikanske forsvarsministeren James Mattis i Washington tirsdag ettermiddag.

– Vi ser en ny russisk aktivitet i vårt nabolag som gir grunnlag for uro på begge sider av Atlanteren. Mattis uttrykte stor tilfredshet med vår innsats for Nato i nord, og forståelse for vår holdning om at overvåking av nordområdene best gjøres av fly og fregatter med norsk flagg, sier Bakke-Jensen.

Forsvarsministeren tok opp videre samarbeid om alliert tilstedeværelse i Norge. Vi ønsker mer alliert trening i Norge. Vi ser også på hvordan vi kan utvikle den amerikanske rotasjonsstyrken, sier Bakke-Jensen.

Videre utvikling i Irak og Afghanistan sto også på agendaen. Den amerikanske forsvarsministeren er selv Afghanistan-veteran og takket Norge for vårt bidrag.

– Det er en anerkjennelse til norske soldatene som hver dag gjør en innsats. Men vi skal heller ikke glemme at vi selv vil være avhengig av alliert hjelp i en krisesituasjon. At våre bidrag i Alliansen verdsettes, enten det gjelder etterretning i nord eller styrkebidrag i sør, er den beste forsikringen for at Nato kommer oss til unnsetning den dagen vi måtte ha bruk for det, avslutter Bakke-Jensen.

– Tette bånd til USA er helt avgjørende for sikkerheten i nord og signalene om økt amerikansk engasjement i Europa er positivt sett med norske øyne, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.
– Tette bånd til USA er helt avgjørende for sikkerheten i nord og signalene om økt amerikansk engasjement i Europa er positivt sett med norske øyne, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Foto: Department of Defense

 

Les også nettsaken hos DoD.

Til toppen