OTC: Statssekretær Tybring-Gjedde besøker norsk leverandørindustri i Houston

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

OED-statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde besøker mandag og tirsdag Offshore Technology Conference 2016 (OTC) i Houston. Dette er en av verdens største messer innen offshore olje- og gassteknologi. Norsk leverandørindustri er godt representert med 70 bedrifter på den norske paviljongen som Innovasjon Norge organiserer. Messen har rundt 100 000 besøkende fra 130 land.

-OTC er en av de viktigste arenaene for å fremme norsk leverandørindustri. Norske selskaper har vært representert her i 44 år. Med verdensledende teknologi og den største paviljongen på messen blir de åpenbart lagt merke til, sier sekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Men også her i Houston er vi preget av den tragiske helikopterulykken utenfor Bergen på fredag. Jeg ønsker å uttrykke min dypeste medfølelse med familiene, kolleger og venner.

I en tid med lav oljepris og reduserte investeringer er det viktig å utvikle ny kostnadseffektiv teknologi. Leverandørindustrien har utviklet seg gjennom mer enn 40 år med petroleumsvirksomhet i Norge og er i dag en høykompetent og internasjonalt konkurransedyktig industri.

- Jeg er imponert over kompetansen selskapene besitter og arbeidet de har gjort og gjør med å effektivisere og forbedre konkurranseevnen. Dette bidrar til å sikre arbeidsplasser på sikt. Derfor er det viktig for meg å støtte opp under denne næringen som er så grunnleggende for verdiskaping og kompetanse i Norge, sier Tybring-Gjedde.

Statssekretæren vil også møte andre deler av norsknæringsliv i Houston og delta på ulike arrangementer i regi av Norwegian American Chamber of Commerce, den norske delegasjonen og Innovasjon Norge.

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde med OTC-direktør Stephen Graham (foto:OED/mal)