Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Pål Wien Espen ny Nkom-direktør

Regjeringen har i statsråd i dag utnevnt Pål Wien Espen som ny direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

- Pål Wien Espen kjenner ekom-sektoren godt, og jeg er fornøyd med at han har takket ja til dette viktige samfunnsoppdraget, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

Direktør i Nkom Pål Wien Espen
Direktør i Nkom Pål Wien Espen. Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Pål Wien Espen (55) er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, med grunnfag i offentlig administrasjon fra Høgskolen i Lillehammer. Espen er i dag juridisk direktør i sikkerhetsselskapet Verisure. Espen har videre erfaring fra advokatfirmaet Wikborg Rein og Flyktninghjelpen. Espen var ansatt i Telenor i perioden fra 1995 til 2016. Fra 2000 hadde han rollen som konserndirektør med ansvar for konsernets juridiske stab, og for konsernstaben innenfor compliance, personvern, regulatorisk og sikkerhet. Tidlig i sin karriere har Espen erfaring som advokatfullmektig i BAHR, og som dommerfullmektig i Nedre Romerike herredsrett.

Espen etterfølger Elisabeth Aarsæther, som har begynt i ny stilling som direktør i Direktoratet for sikkerhet og beredskap.

Om Nkom

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er et forvaltningsorgan underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Nkom sitt overordnede mål er å legge til rette for et likeverdig tilbud av grunnleggende elektronisk kommunikasjonstjenester og posttjenester av høy kvalitet, med god sikkerhet og til rimelige priser over hele landet. Nkom skal bidra til økt sikkerhet og beredskap for internett-, mobil- og bredbåndstjenester. Nkom fører tilsyn med tilbydere av post- og ekomtjenester og forvalter frekvens- og nummerressurser. Nkom er finansiert av sektoravgifter og gebyrer.

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen