Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Penelope Lea (14) vant Frivillighetsprisen 2018

Penelope Lea ble i går kveld tildelt Frivillighetsprisen 2018 for sitt engasjement i Miljøagentene. Penelope er tidenes yngste vinner av den nasjonale frivillighetsprisen.

Gruppebilde på scenen av Trine Skei Grande, Åsne Havnelid, Penelope Lea og Heikki Holmås.
Fra venstre: kulturminister Trine Skei Grande, administrerende direktør i Norsk Tipping Åsne Havnelid, vinneren Penelope Lea og styreleder i Frivillighet Norge Heikki Holmås. Foto: Frivillighet Norge

Penelope fikk prisen for sitt engasjement for miljø i barne- og ungdomsorganisasjonen Miljøagentene. Hun ble valgt inn i organisasjonens styre i Oslo som 11-åring og leder nå Barnas Klimapanel. Hun har holdt appeller blant annet på FNs klimaforhandlinger i Bonn og under Arendalsuka.

"Vinnerens utrettelige arbeid handler om oss alle og er for en sak som angår hele måten vi lever våre liv på, og som mange vil karakterisere som den viktigste i vår tid", sier juryen i sin begrunnelse.

Frivillighetsprisen deles ut 5. desember hvert år på FNs internasjonale frivillighetsdag av Kulturdepartementet og Frivillighet Norge. Vinneren får et glasskunstverk og en gavesjekk på 50 000 kroner til sitt formål fra Norsk Tipping. Prisen skal gå til en person, lokal forening eller gruppe som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats.

Les mer om Frivillighetsprisen på nettsiden til Frivillighet Norge 

Til toppen