Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Penger til prosjekt for å gjøre skadefellingslag mer effektive

Klima- og miljødepartementet støtter et prosjekt for mer effektiv skadefelling av rovvilt i Hedmark. Seks kommuner i Hedmark har gått sammen om et prosjekt for å gjøre skadefellingslag mer profesjonelle, skadefelling av rovvilt mer effektiv og styrke beitenæringen i Hedmark.

Prosjektet støttes med opp til 360 000 kroner for 2017. Det er Miljødirektoratet som skal gi pengene.

– Det er viktig å gjøre skadefellingslag mer effektive slik at rovvilt som gjør skade i beitepriotiterte områder raskt kan avlives. Det vil bidra til å redusere tap av beitedyr, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Det er kommunene Engerdal, Rendalen, Alvdal, Folldal, Tynset, Tolga og Os, som har gått sammen om prosjektet, som nå får statlig støtte. Kommunene vil også bidra med midler inn i prosjektet.

– Kunnskapen fra skadefellingsprosjektet i Hedmark vil kunne gi verdifull informasjon og erfaring som kan komme til nytte i andre deler av landet, sier Helgesen.

Prosjektet skal bidra til å øke kompetansen til de kommunale fellingslagene, bedre ivareta deres sikkerhet og arbeidsvilkår, og øke muligheten for vellykket skadefelling av rovdyr. Dette skal de oppnå blant annet gjennom kurs, treningssamlinger og utdanning av egne hundeekvipasjer.  I tillegg skal prosjektet bidra til en bedre dialog mellom Fylkesmannen i Hedmark og de involverte kommunene og fellingslag. 

Her kan du lese svar på søknaden

Til toppen