Utenriksminister Brende fordømmer angrep i Kabul

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Jeg fordømmer dagens angrep i Kabul som drepte og skadet mange afghanere, også sivile. Mine tanker går til de rammede og deres familier, sier utenriksminister Børge Brende.

Det ble i dag morges gjennomført et større angrep mot et myndighetskontor i sentrum av Kabul. Meldinger tyder på at aksjonen startet med en bilbombe og at angripere deretter fulgte etter til fots. Det meldes om titalls drepte og et hundretalls skadde. Taliban har påtatt seg ansvaret for angrepet.

- Norge trener og støtter afghanske sikkerhetstyrker som gjør en viktig innsats for å forsvare Afghanistan mot slik terror, sier utenriksminister Brende.

Norge har siden 2001 bidratt til den internasjonale innsatsen for å bistå landet med å bygge opp en statsadministrasjon som kan styre eget land, både med hensyn til sikkerhet, økonomisk utvikling og tjenester til landets befolkning. Målet er at Afghanistan ikke på ny skal bli et arnested for internasjonal terrorisme. Dagens angrep er derfor også et angrep på det arbeidet som er gjort for å stabilisere og utvikle Afghanistan siden 2001.