Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge fordømmer henrettelser i Libya

– Norge fordømmer på det sterkeste de grufulle drapene i Libya begått i terrorgruppen Isils navn. Våre kondolanser og dypeste medfølelse går til de etterlattes familier, Egypt og hele det egyptiske folk som kopterne er en uatskillelig del av, sier utenriksminister Børge Brende.

21 kristne koptiske egyptere holdt fanget av Isil i Libya, skal ha blitt henrettet for ingen annen grunn enn sin trostilhørighet. Norge har lenge engasjert seg i det koptiske trossamfunnets utsatte situasjon i regionen. Den koptiske kirkens overhode, pave Tawadros II, besøkte Norge i fjor på invitasjon fra Den norske kirke. 

– Jeg ser med sterk uro på flere terroraksjoner den seneste tid som tyder på at Isil er i ferd med å etablere et fotfeste i Libya. Angrepene i Isils navn bør være en vekker for alle parter i den interne konflikten i Libya, inkludert de selverklærte myndighetene i Tripoli. Det haster med å få på plass en nasjonal samlingsregjering i Libya. Det internasjonale samfunn trenger én forent samarbeidspartner i Tripoli for å møte felles utfordringer, enten det er spredning av Isil til Libya eller irregulære migrasjonsstrømmer til Europa, sier utenriksministeren.

Til toppen