Fordømmer terrorangrep i Manchester

- Norge fordømmer terrorangrepet i Manchester på det sterkeste. Vår dypeste medfølelse går til de som er rammet og deres nærmeste, sier utenriksminister Børge Brende.

En rekke personer skal ha blitt drept og skadd i forbindelse med terrorangrepet mot en konsertarena i Manchester i Storbritannia sent mandag kveld.

- Nok en gang er Storbritannia og Europa blitt rammet av terror. Det er tragisk at noen kan ønske å skade uskyldige barn og ungdom, som er på konsert for å hygge seg og ha en fin kveld. Terrorister ønsker å spre frykt med slike feige handlinger, men de skal aldri få seire. Det er viktig at de skyldige blir funnet og straffet, sier utenriksminister Brende.

Han understreker at Norge står sammen med britene i kampen mot terror i Europa og globalt.

- Terrorangrep retter seg mot våre felles demokratiske verdier. Dette angrepet er en påminnelse om verdens felles ansvar i å hindre denne typen terrorisme i å skje. Vi vil fortsette å stå sammen i arbeidet for et samfunn hvor vi møter hverandre med respekt og samtale – ikke forakt og vold, sier Brende, og legger til at dette bekrefter at vi ytterligere må trappe opp kampen mot voldelig ekstremisme og styrke etterretningssamarbeid mellom allierte.

Utenriksdepartementet følger situasjonen tett i samarbeid med den norske ambassaden i London.

Til toppen